Fashion

De juiste stof kiezen voor uw baby

Kasjmier wol

Wat is kasjmier?

Kasjmier is typisch zeer zwaar, zacht, en duur. De definitie wordt gegeven door het I.M. Fisher Report: “Kasjmier is garen met ongewoon lange vezels en delicaat gevoel dat goed weerstand biedt.”

Het is een natuurlijk warme, zachte, stugge en vaste grip soort wol. Deze wol wordt vaak beschreven als iets tussen Iers linnen en langstapelige kasjmier in. Het is sterk, scherp, en bestand tegen chloor, hoewel het iets minder dik is dan Iers linnen en even goed rekt. Dit is de reden waarom je deze kwaliteitsstof vaak terugvindt in zaken als sjaals, linnengoed, en groots opgezette kledingstukken met Keulen.

Het omzetten van deze stof in gebreide vormen, bijvoorbeeld, is iets dat in het verleden moeilijk is gebleken, hoewel blijkbaar niet voor de stoffen zelf. De reden hiervoor is dat de vezel anders is dan katoen, dat flexibel is. Dit betekent dat het snel en plat kan worden gebreid, maar toch goed bestand is tegen wassen. Dit is de voornaamste reden waarom kasjmier zo’n populaire keuze is voor zaken als truien en sjaals.

Kasjmier wordt ook vaak, zij het minder vaak dan katoen, gebruikt om babydekens te maken, die in de VS zeer populair zijn. Ook hier is de stof soepeler dan katoen en minder duur dan linnen, maar het belangrijkste voordeel is dat hij minder dik en stijf is dan katoen en zijde. Dit is de reden waarom kasjmier babydekens dikker en steviger zijn dan dekens die van andere stoffen zijn gemaakt.

Zoals u ziet, biedt kasjmier vele voordelen voor de drager, of dat nu voor dagelijks gebruik is of gewoon om lekker in te luieren. Deze stof is heerlijk voor de koude maanden, en het draagt ook beter dan katoen. Maar als u meer bezorgd bent om warm te blijven, is het aangeraden hypoallergene stoffen te kiezen, zoals chiffon of netstof.

Een ander punt om rekening mee te houden is de kleurstof en de dikte van de stof. De kleurstof kan (en moet) vaak doorlopen, vooral als de dikte van de stof ver afwijkt van wat deze zou moeten zijn. Dit is vooral een probleem als de kleuren niet goed geverfd zijn of als de stof zwaar bevuild is.

Zijde is veruit de meest populaire stof voor babydekens, waarschijnlijk vanwege de hypoallergene eigenschappen. Zijde is dicht geweven, wat betekent dat er minder kans is dat het aan uw dekens blijft haken. Zijde is ook wat zachter dan katoen en is dus niet zo ‘cutting edge’ aantrekkelijk aan de buitenkant. Zijden babydekens hebben de neiging een ‘chemische geur’ te hebben die aangenaam en zacht is.

Lees meer:
Exclusieve sjaals

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.