Fashion

Hoe een garderobe te kopen

Oude kleding restylen

Restyle kleding die je al hebt

Dit verlengt de levensduur van je kleren en geeft ze wat tijd om te ademen. Een funky T-shirt dat ik al 3 jaar had (ja, het past nog steeds), heb ik eindelijk een nieuw, bijpassend jasje aangetrokken. Niet veel mensen kunnen het volhouden om zoveel jaar dezelfde kleren te dragen. Probeer het gewoon. Maak een strategie, plan en ga ervoor! Als je je kleren gewoon opnieuw kunt dragen, dan heb je een mogelijkheid om veel geld te besparen.

Een nieuw T-shirt dat past?

Als je niets hebt om als T-shirt te dragen, verkoop dan je oude T-shirts en gebruik het geld om een nieuwe te kopen. Wat ook leuk is om te doen is een nieuw T-shirt te gaan kopen dat bij je jeans past, maar koop er een paar bungels bij (zodat je Apple de kans krijgt om te pronken). Waarom ga je niet voor dat mix and match T-shirt. Zie je, een beetje moeite loont altijd.

Waarvoor draag je kleren?

Bij nader inzien, kleren dragen voor wat je wou dat je droeg. In het geval dat je het niet weet (en hoop dat je het wel weet), dan is het tijd om je kast te doorzoeken. Tuurlijk is het lastig, maar doorzoek je kast om te zien welke jurken je al bezit. Probeer te zien hoe ze tegen elkaar passen.

Probeer nu te kijken hoe je kleren passen bij je nieuwe kleren, en kijk hoe je oude kleren daarbij passen. Je doel is om twee sets kleren uit je kast te halen. Als er twee jurken zijn die dezelfde kleur hebben, doe er dan een weg en koop de andere.

Het doel van restylen is om kleren te verlengen zodat ze volgend jaar passen. Om dit doel te bereiken, moet je gewoon je kleren herwerken. Je kunt gaan voor lange lengtes, maar korten helpt alleen maar de ballerina’s dansen in kleren die niet meer in de mode zijn. Om kleding te bewerken probeer je borduurwerk, cheviot, en paisley prints te gebruiken.

Lees meer:

Naai atelier in Rotterdam
Linnen stof kopen

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.